Koreansk grønnsakspannekake! Crispy på utsiden, myk på innsiden. Dypp den i en spicy soyasausbasert dipp. Nam!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (4 vurderinger)
Totaltid20 minutter min
1 Pannekake
Ingredienser
- 1/2 stk gul løk, i tynne skiver
- 3 stk vårløk, i biter
- 1/4 stk squash, i tynne strimler
- 10 cm lang bit purre, i tynne strimler
- 2 dl vann
- 2 dl mel
- 1/2 ts salt
- Nøytral olje
Saus
- 1 ss riseddik
- 3 ss soyasaus
- 1 ss gochugaru, Koreanske chiliflak
- 1 ss sesamfrø
Instruksjoner
- Kutt løk i tynne skiver og ha i en bolle.
- Kutt vårløk i 3 cm lange biter. Er vårløken veldig tykk kan du dele dem en gang på langs også. Ha i bollen med løken.
- Skjær squashen i tynne strimler, samme størrelse som fyrstikker. Evt kan du rive den med et rivjern. Ha i bollen med det andre.
- Kutt purrebiten i to på langs og skjær tynne strimler på langs. Bland sammen med det andre.
- Hell vann, mel og salt i bollen og bland alt sammen godt sammen. Spe med mel hvis det trengs.
- Hell nøytral olje, feks solsikkeolje, i en stekepanne så det dekker hele bunnen og varm opp på høy varme (ca 7 av 9)
- Ha grønnsaksblandingen i den varme stekepannen og trykk godt ut og ned. Stek i flere runder hvis du lager flere porsjoner.
- Stek i rundt 5 min til bunnen er gylden.
- Bland ingrediensene til sausen.
- Snu pannekaken og stek videre på andre siden. Tilsett mer olje langs kanten rundt hele og snu litt på pannen for å få litt olje under pannekaken. Stek til den er gylden på andre siden også, ca 5 min. Flipp til slutt pannekaken en gang til og stek i ett minutt til.
- Ha ut av pannen og del opp i biter. Server sammen med sausen. Nyt som den er eller server som en siderett.
Kjør på med flere grønnsaker! Søtpotet, gulrot og chili er vanlige ingredienser. Skjær dem i tynne strimler som de andre grønnsakene.
Bytt melet med en glutenfri lys melblanding og soyasausen med en glutenfri variant så er retten glutenfri!