Syltet rødløk er perfekt til både burger, taco, pizza og salat.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
25 porsjoner
Utstyr
Ingredienser
- 1 stk rødløk
- 1 dl rødvinseddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 2 stk laurbærblad, kan sløyfes
- 1 ts pepperkorn, hele. Kan sløyfes
Instruksjoner
- Kutt rødløken i tynne båter, og ha over i en bolle eller et syltetøyglass
- Ha eddik, sukker, vann og eventuelt laurbærblad og pepper i en kjele og bland ingrediensene.
- Kok opp til innholdet er jevnt.
- Hell så vesken over i beholderen med rødløk.
- La det hele trekke i minst 30 minutter, men jo lengre jo bedre.
Du kan godt la den syltede rødløken stå i en tett beholder i kjøleskapet i flere uker, og bruke den når det passer seg.
Samme oppskrift kan brukes for å sylte andre grønnsaker. Eksempelvis fennikel.