Disk opp med falafel som er spekket med ekstra mye smak av krydder. Den populære retten fra midtøsten er en perfekt vegetarrett som er enkel å få til og som gir en ekstra følelse av kos. Falaflene kan brukes i salat, pitabrød og wraps.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (1 vurdering)
Forbredelsestid1 time t 30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid2 timer t
4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g tørkede kikerter, *
- 1 stk gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 100 g fersk basilikum
- 75 g fersk koriander
- 1 stk grønn chili
- 1 stk sitron, saften
- 2 ts spiskummen
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 dl nøytral olje, til fritering
Instruksjoner
- Vann ut de tørre kikertene i et døgn før servering.
- Hell av vannet og skyll kikertene godt.
- Fyll en bolle eller en foodprosessor med kikerter, løk, hvitløk, basilikum, koriander, chilli, sitron, spiskummen, salt og pepper.
- Bruk prosessoren eller en stavmikser til det hele har blitt en tykk grønn masse.
- Sett deigen kaldt i 30-60 minutter, slik at den får satt seg.
- Bruk en spiseskje og form bollene slik at de er ca 2 cm i diameter.
- Legg dem på et brett med bakepapir.
- Varm oljen i en kjele, på middels varme. Hold hele tiden øye med kjelen.
- Bruk en tresleiv og press ned i bunnen av kjelen underveis. Når det bobler rundt skjeen er det varmt nok til at du kan starte å fritere falaflene.
- Ha i maksinum 6 av gangen når du friterer. 4 minutter fritering bør holde for at de skal bli gjennomstekt.
- Server i salat, pita eller wrap.
*Det er veldig viktig at du ikke kjøper kikerter på boks, men tørkede kikerter, for at de skal holde den perfekte runde formen når de friteres eller stekes.
Tips: Om du ikke ønsker å fritere falafel, kan du steke dem i en varm panne med olje på alle sider.
Tips: Server gjerne med pitabrød, hummus og tzatziki, eller uten om man ønsker å holde retten vegansk og glutenfri.