Falafel

Disk opp med falafel som er spekket med ekstra mye smak av krydder. Den populære retten fra midtøsten er en perfekt vegetarrett som er enkel å få til og som gir en ekstra følelse av kos. Falaflene kan brukes i salat, pitabrød og wraps.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (1 vurdering)
Forbredelsestid1 time 30 minutter
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid2 timer
4 porsjoner

Ingredienser

  • 600 g tørkede kikerter, *
  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g fersk basilikum
  • 75 g fersk koriander
  • 1 stk grønn chili
  • 1 stk sitron, saften
  • 2 ts spiskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 dl nøytral olje, til fritering

Instruksjoner

  • Vann ut de tørre kikertene i et døgn før servering.
  • Hell av vannet og skyll kikertene godt.
  • Fyll en bolle eller en foodprosessor med kikerter, løk, hvitløk, basilikum, koriander, chilli, sitron, spiskummen, salt og pepper.
  • Bruk prosessoren eller en stavmikser til det hele har blitt en tykk grønn masse.
  • Sett deigen kaldt i 30-60 minutter, slik at den får satt seg.
  • Bruk en spiseskje og form bollene slik at de er ca 2 cm i diameter.
  • Legg dem på et brett med bakepapir.
  • Varm oljen i en kjele, på middels varme. Hold hele tiden øye med kjelen.
  • Bruk en tresleiv og press ned i bunnen av kjelen underveis. Når det bobler rundt skjeen er det varmt nok til at du kan starte å fritere falaflene.
  • Ha i maksinum 6 av gangen når du friterer. 4 minutter fritering bør holde for at de skal bli gjennomstekt.
  • Server i salat, pita eller wrap.
*Det er veldig viktig at du ikke kjøper kikerter på boks, men tørkede kikerter, for at de skal holde den perfekte runde formen når de friteres eller stekes.
Tips: Om du ikke ønsker å fritere falafel, kan du steke dem i en varm panne med olje på alle sider. 
Tips: Server gjerne med pitabrød, hummus og tzatziki, eller uten om man ønsker å holde retten vegansk og glutenfri.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!