Deilig pastarett med løk, sopp og timian i en digg ostesaus med gruyere. Det hele toppet med sprøstekt bacon og burrata.
Totaltid45 minuttermin
2personer
Ingredienser
2stkgul løk, grovhakket
150gsopp, i tynne skiver
50gsmør
1dlhvitvin
2feddhvitløk, hele
4stkkvister fersk timian
50ggodt bacon
200gpasta
1sstimian, fersk, bladene
1,5dlmatfløte
1,5dlpastavann
50ggruyere, revet
150gburrata
Instruksjoner
Ta burrataen ut av kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 180 grader og stek baconet i ca 15 min eller til det ser gyldent og fint ut. Sett til side når det er ferdig.
Kutt løk i biter og sopp i tynne skiver. Bruk den soppen du liker best, vi brukte en blanding av østerssopp, shiitakesopp og aromasopp.
Smelt smøret i en stor kjele og surr løken på middels varme til den blir myk.
Tilsett vinen i 3 omganger. Hell i litt og la den fordampe mens du rører innimellom. La det gå ca 5 min mellom hver del.
Stek samtidig soppen i en tørr stekepanne på middels varme sammen med hele hvitløksfedd og timiankvister. Rør iblant. Hvis det kommer mye væske ut av soppen - hell dette av underveis.
Kok opp vann til pastaen og kok etter anvisning på pakken. Ha maks 0,5 ts salt i vannet! En god del av pastavannet skal brukes senere til sausen.
Fjern timian og hvitløksfeddene fra pannen og hell soppen over i kjelen med løk. Tilsett timianblader og bland godt. Sett ned varmen til lav.
Når pastaen er ferdig, spar på ca 1,5 dl av pastavannet. Tilsett dette og fløten i kjelen og bland godt.
Tilsett pasta og revet gruyere og bland igjen.
Riv burrataen fra hverandre og dander oppå pastaen. Server med stekt bacon på toppen.