Våren er her, og det er masse ferske grønnsaker også. Av og til (ofte) er det digg å holde det enkelt og beholde de naturlige gode smakene i grønnsakene. Prøv selv og sjekk om du er enig!
Totaltid40 minuttermin
2personer
Utstyr
Stavmikser
Ingredienser
300gpersillerot, i biter
150gsopp, feks aromasopp, i båter
6stkasparges, i biter
100gsukkererter
2stksjalottløk, store, i båter
2feddhvitløk, hele
Olivenolje
Fersk timian
Salt
Pepper
3ssmelk
0,5sssmør
1tssitronsaft
150ghalloumi, i skiver
Til servering
Sesamfrø
Fersk timian
Instruksjoner
Kok opp vann til persillerotpureen.
Kutt alle grønnsaker.
Når vannet koker - ha i persilleroten og kok til den er mør. Koketiden avhenger litt av hvor store biter du kutter, sjekk med en gaffel eller lignende underveis.
Stek soppen i en stekepanne med litt olivenolje på middels-høy varme.
Når soppen er gjennomstekt og har fått en gylden farge kan du ha den over på en tallerken og kverne litt salt og pepper over.
Tørk over pannen og ha i litt ny olivenolje.
Stek resten av grønnsakene sammen med hvitløk og noen timiankvister på middels høy varme. Stek til løken er blank og aspargesen og sukkerertene er varme, men pass på å ikke steke dem for lenge. Crispy grønnsaker er best!!
Ha soppen tilbake i pannen med grønnsakene mot slutten hvis de trenger en liten oppvarming.
Hell av vannet når persilleroten er ferdigkokt. Ha i melk, smør og sitronsaft og kjør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt. Ha i mer melk hvis du vil ha pureen tynnere.
Stek til slutt skivene av halloumi i en stekepanne på middels-høy varme til de har fått en gylden farge på begge sider.
Ha persillerotpuréen på to tallerkner og dander grønnsaker og halloumi oppå. Avslutt med litt fersk timian og sesamfrø.
Litt balsamico, olivenolje eller chiliolje gjør seg også godt på toppen av retten.