Denne bakte ostekaken er en New York inspirert oppskrift. En skikkelig bonus er at denne oppskriften er glutenfri uten at det går utover smaken, så den passer perfekt til fest! Dette er også en kake du lager dagen før, som er praktisk om du ikke har mye tid.
Forbredelsestid8 timert30 minuttermin
Tilbredningstid2 timert
Totaltid10 timert30 minuttermin
1kake
Utstyr
Kakeform, ca 25 cm
Aliminiumsfolie
Ildfast form, minst 25 cm bred
Ingredienser
Kakebunn
1pkhavrekjeks, glutenfri
5sssmør, smeltet
2ssbrunt sukker
Kakefyll
900gkremost, naturell
5dlsukker
3ssmaisenna
4tsvaniljeekstrakt
1tssitronskall
2tssitronsaft
1klypesalt
6stkegg
1dlcreme fresh
1posefrossende skogsbær, til topping
Instruksjoner
Sett ovnen på 190 grader
Finn frem kakeformen din og pakk bunnen tett og godt med aliminiumsfolie. Også gjør du det igjen, også gjør du det igjen. Dette er for å sikre at den ikke tar inn noe vann senere i bakingen
Smør kakeformen med smør
Smelt resten av smøret i en kasserolle
Finn frem en bolle og hell i all kjeksen
Knus kjeksen helt, til det bare er smuler
Hell over smør, sukker og salt og rør godt
Press så blandingen over bunnen av kakeformen til det dannes et jevnt og kompakt lag
Sett kakeformen på en rist midt i ovnen og stek i 10 minutter
Ta så formen ut og sett den til side
Skru ned temperaturen til 160 grader
Nå skal du blande kakefyllet
Miks først sammenkremost, sukker og maisenna
Miks deretter i vaniljeekstrakt, sitronskall, sitronsaft og salt
Tilsett deretter i et og et egg mens du kontinuerlig rører godt
Tilsett tilslutt creme fresh
Se til at alt er godt blandet, men pass på at du ikke overarbeider fyllet
Pass på at ovnen nå har nådd 160 grader
Sett kaken i en ildfast form
Kok opp 2 liter vann
Fyll så det kokene vannet i den ildfaste formen rundt kaken til ca 2.5 cm av kanten er dekket med vann
Sett kaken forsiktig midt i ovnen
Stek kaken i 1 time og 30 minutter
Se så til at kaken virker ferdig. Den skal ikke være helt flytende men du skal se litt turbulens når du beveger på den
Flytt den ildfaste formen forsikitg ut av ovnen og sett den på noe som tåler varme
La kaken stå i vannet i nye 45 minutter. Den fortsetter å steke i vannet mens det avkjøles
Bruk så en kniv for å forsiktig skille kaken fra kakeformkanten, men la kaken fortsatt stå i formen
Dekk kaken til med folie og la den stå til avkjøling i minst 8 timer
Når kaken er klar for servering fjerner du kanten av kakeformen. Om du ønsker kan du forsøke å flytte kaken fra kakeformens bunn og over på en tallerken. Det er ikke lett, så vær forsiktig og bruk to kakespader i prosessen.
Varm skogsbærene i en kasserolle.
Kutt opp kakestykkene og server med deilig og varme skogsbær