En liten tvist på tomat- og kjøttsausen til spagettien i dag? Vi foreslår å blande inn litt kvernet Chorizo. Det gir sausen mer fylde og smak og tar en kanskje litt kjedelig rett til nye høyder!
Totaltid30 minuttermin
2personer
Utstyr
Food prosessor
Ingredienser
100gchorizo
200gkjøttdeig
1ssolivenolje
3feddhvitløk, finhakket
1sschiliflak
200gspagetti
1dlrødvin
200ghakkede tomater
0,5dlpastavann
salt og pepper
Til servering
Fersk mozzarella
Chiliflak
Instruksjoner
Fjern skinnet på chorizoen, del den i store biter og kjør den i en foodprosessor.
Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek chorizo, kjøttdeig, hvitløk og chiliflak til kjøttet er gjennomstekt.
Kok opp en stor kjele med vann.
Når kjøttet er ferdigstekt, hell over rødvin og kok opp. La stå og småkoke i ca 2 minutter.
Ha deretter oppi tomatene. Bland godt og la småkoke i 10-12 minutter.
Kok i mellomtiden pastaen.
Spar på litt pastavann og hell av resten når pastaen er ferdig kokt.
Tilsett pastavannet i tomatsausen og rør godt. La småkoke i 2 minutter til og rør godt igjen. Smak til med salt og pepper.
Server spagettien med chorizosaus, fersk mozzarella og litt chiliflak på toppen.