Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Frisk og syrlig eplegløgg
Digg og krydret tvist på den klassiske julegløggen.
Totaltid
40
minutter
min
8
porsjoner
Ingredienser
1
liter
eplejuice
50
g
sukker
1
stk
sitron
3
stk
kanelstenger
ca 50
stk
kardemommefrø
4
stk
stjerneanis
,
hele
1
flaske
hvitvin
2
dl
calvados eller brandy
1
stk
eple
Instruksjoner
Kok opp eplejuicen med sukker, krydder og skiver av halvparten av sitronen.
La det trekke i ca 30 minutter eller til du synes det smaker gløggete.
Hell deretter oppi hvitvin og valgt sprit. Vil du ha den sterkere bruker du mer!
Varm opp gløggen forsiktig. Den skal bli varm, men den skal ikke koke.
Til slutt, sil gløggen og pynt med noen skiver av eple og resten av sitronen.