Pytt i panne er en norsk klassiker. Her kommer oppskrift på en oppgradert versjon som hjelper deg med å bli kvitt alle rester fra julemiddagen.
Totaltid30 minuttermin
4personer
Ingredienser
150grosenkål, ferdig kokt/dampet, delt i fire
75grødkål, rå, i strimler
300gribbe, ferdig stekt, i små biter
400gmandelpotet, ferdig kokt, i små biter
Nøytral olje
Smør
Salt og pepper
Instruksjoner
Kutt opp alle ingrediensene.
Varm litt olje og litt smør, ca en ss av hver, i en stekepanne. Ha i rosenkål og stek på middels høy varme til den begynner å bli litt gylden. Sett til side.
Ha kålen i den samme pannen og stek i et par minutter til den begynner å bli myk. Sett til side.
Stek ribben i den samme pannen og stek til den begynner å bli gylden, kanskje rundt 5 minutter. Sett til side.
Varm litt mer smør og olje i pannen og tilsett poteter. Vær forsiktig med potetene da de kan være ganske melne og lett kan falle fra hverandre.
Når potetene også har fått en gylden farge kan du tilsette ferdig stekt rosenkål, rødkål og ribbe. Bland forsiktig og smak til med salt og pepper.
Hvis du kun har rå grønnsaker er det selvfølgelig bare å kjøre på med dem. Husk bare at de må stekes en del lenger. Har du flere rester du vil få brukt opp? Kutt dem i biter og sleng dem oppi de også ✨