En deilig helgemiddag for de modige og tolmodige. Er du glad i mørt kjøtt, deilige krydder og meksikansk mat, med et touch av Nord-Amerika er denne retten perfekt for deg!
Forbredelsestid4 timert
Tilbredningstid2 timert
Totaltid6 timert
4personer
Ingredienser
Marinade
1kgsvinekam, uten bein, i biter
1stklime, saften
1stkappelsin, saften
2tssoyasaus
1tsspiskummen
5feddhvitløk, finhakket
5dlCoca-Cola, med sukker
nøytral olje
Kryddermiks
3sspaprikapulver
1tscayennepepper
1tshvitt pepper
1sssvart pepper
1sshvitløkspulver
1sschilipulver
1sstørket oregano
1sssalt
Serveres med
6stkmaistortillas
Instruksjoner
Skjær svinekjøttet i terninger og ha over i en stor bolle
Press over saften fra lime og appelsin
Ha over soyasaus og spiskummen
Tilsett finhakket hvitløk og 2 ss pr kg av kryddermiksen
Maser marineden inn i kjøttbitene så alle er dekket
Dekk til bollen med plastfolie og la det hele marinere i minst 1 time, helst over natten.
Sett en stekepanne på høy varme og ha i nøytral olje
Løft kjøttbitene ut av marinaden og over i pannen. La marinaden ligge igjen i bollen
Stek kjøttet godt i pannen til det har fått en brun farge og fine stekeskorper
Ha marinaden over i en kasserolle, og følg på med kjøttet
Hell over all cola. Se til at alt kjøttet er dekket
La blandingen småkoke under lokk i 1.5 timer
Ta av lokket etter 1.5 timer og la blandingen reduseres til en jevn masse
Server med tacolefser, pico de gallo, guacamole, ananas, kremet mais eller det du liker å ha på tacoen din