Ribberester? Her kommer oppskrift på en meget god rett for å bli kvitt dem. Tynne skiver ribbe vendt i en spicy koreansk gochujangsaus, skikkelig nam!
Totaltid35 minuttermin
2personer
Ingredienser
400gribbe, ferdigstekt, i ca 1 cm tykke skiver
Saus
2ssgochujang
2ssgochugaru
2feddhvitløk, presset
1ssingefær, revet eller finhakket
5sssoyasaus, glutenfri ved behov
3sshonning
2sssesamolje
2ssvann
Til servering
1porsjonkokt ris
2stkvårløk, i skiver
1stksalat, valgfri type
Sesamfrø
Instruksjoner
Kok ris etter anvisningen på pakken.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
Skjær ribben i skiver.
Stek skivene på middels/høy varme i en stekepanne. Stek litt av gangen slik at ingen skiver ligger oppå hverandre. Hvis det blir mye fett i pannen underveis - hell av dette.
Legg de ferdigstekte skivene til side og tørk av pannen.
Sett pannen tilbake på platen, skru ned varmen til lav og hell i sausen.
Når den begynner å boble litt - ha i ribben igjen og vend den i sausen.
Ha litt ris, en skive ribbe eller to, litt vårløk og noen sesamfrø i et salatblad og nyt!
Gochujang og gochugaru er henholdsvis koreansk chilipaste og chiliflak, begge er standardingredienser i det koreanske kjøkkenet. Du finner begge deler i de fleste grønnsaksbutikker.