Eggelikør er perfekt til eller som dessert under julebordet. Den kan også lages før jul også kan du gi den bort som smågaver til gjengen din.
Totaltid40 minuttermin
2liter
Ingredienser
6dlkremfløte
3dllettmelk
3dlvodka, vanlig eller med vaniljesmak
300gsukker
5stkeggeplommer
1ssvaniljesukker
kanel, til servering
Instruksjoner
Finn frem en kasserolle
Tilsett fløte, melk og sukker og kok opp under omrøring
Skill eggeplommene og eggehviten og tilsett vaniljesukker i en bolle med eggeplommen. Eggehvitten setter du til side
Pisk eggeplommen og vanlijesukkeret sammen
Bland så inn litt etter litt av eggeplommemiksen med kremfløten, under kontinuerlig omrøring
Sett varmen ned og rør godt rundt til den tykner til i konsistensen
Sil blandingen over i en bolle og sett den til avkjøling
Rør inn vodkaen
Server i et cocktailglass med et deilig dryss kanel på toppen, eller hell over i en flaske som du setter kaldt og sparer til senere.
Tips: Etter å ha brukt kun eggeplommene er det kanskje kjedelig å sitte igjen med eggehviter du ikke har noen plan for? Fortvil ikke! Oppskrift på Whiskey Sour finner du her.