Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Frittata
Frittata er en italiensk omeletttype der du steker endel av ingrediensene på forhånd før du heller over egget. Megagod til frokost eller brunsj!
Totaltid
30
minutter
min
2
personer
Ingredienser
4
stk
egg
1
ss
smør
0.5
stk
løk
,
grovhakket
1
fedd
hvitløk
,
finhakket
0.5
stk
chorizopølse
,
i biter
10
stk
cherrytomater
,
delt i to
1
ss
creme fresh
4
ss
parmesan
,
revet
1
stk
vårløk
,
kan sløyfes
salt og pepper
Instruksjoner
Sett på ovnen på 200 grader
Smelt smøret i en stekepanne på medium til høy varme
Tilsett løken og la den steke under omrøring til den blir blank
Tilsett så hvitløk og chorizo og stek i 5 minutter under omrøring
Sett 3 tomater til side, og hell deretter de resterende oppkuttede tomatene i stekepannen
Stek tomatene sammen med resten av blandingen i 3 minutter
Knus eggene i en bolle og tilsett creme fresh
Rør godt til blandingen er blitt jevn
Hell eggeblandingen over i stekepannen så den dekker innholdet
Riv parmesan over frittataen
Plasser de tre tomatene som du har spart i midten av pannen
Sett frittataen i ovnen og la den steke i 5 minutter, til den er blitt gylden på toppen
Dryss over hakket vårløk og litt mer parmesan om du har og vipps har du deilig frittata!
Tips: Server frittataen på
deilig hjemmelaget brød!