Legg laksen i en ildfast form og hell over marinaden
Stek laksen midt i ovnen i 12 minutter
Mens laksen steker kan du kutte opp avokado, mango, reddik og agurk i skiver
Bland så sammen ingrediensene til chilimajonesen i en bolle og sett til side
Når laksen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og setter den på kjøkkenbenken
Hell av mesteparten av den overflødige marinaden rundt laksen over i en liten bolle
Finn frem to gafler og riv laksen fra hverandre slik at den blir en masse av små flak
Finn frem serveringstalerkner
Legg ris i bunn
Plasser grønnsakene og laksen rundt om på tallerkenen
Hell chilimajonesen over skålen, eller ha den ved siden av i en liten dyppeskål
Restene av laksemarinaden kan du helle over risen, bruke som dipp eller doppe
Riv opp nori i flak på ca 3x3 cm og ha i en skål ved siden av
Ha kimchi i en annen skål
Retten spises ved at du tar nori i den ene hånden, fyller den med laks, ris, grønnsaker og chilimajo, før du spiser den som en liten sushibit
Kimchien spiser du ved siden av eller sammen med sushibiten
Denne retten kan både spises med fingrene, spisepinner og gaffel
Tips: Vi har en fantastisk oppskrift på hjemmelaget kimchi som passer perfekt til denne retten. Tips: Denne retten ble i utgangspunktet populær som en "leftover salmon"-rett. Har du laks igjen fra gårsdagen kan den være perfekt i denne retten. Da dropper du bare marinaden. Og husk å slenge en isbit på toppen om du skal mikrobølge risen og laksen ?Tips: Du kan mikse og trikse med de grønnsakene du liker i denne oppskriften. Både rødløk, vårløk og edamamebønner kan være supergodt i.