Den deilige meksikanske retten passer perfekt om du vil mikse opp fredagstacoen litt, eller kose deg ekstra i helgen. Den er enkel og lage og en favoritt for hele familien.
4porsjoner
Ingredienser
400gkjøttdeig
1 posetacokrydder
3feddhvitløk, finhakket
1stkchili, finhakket
1stkgul løk, grovhakket
1stkpaprika, grovhakket
400ghakkede tomater
400gkidneybønner
1glasssalsa
6stktortillalefser
200gost, revet
Topping
2stk avokado, til guacamole
1bokssalsadressing
1boksrømme
1poseruccola
1stkmango, i biter
1posenacho chips
Instruksjoner
Sett stekeovnen på 230 grader.
Stek kjøttdeigen i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter til den blir gylden.
Tilsett hakket hvitløk, chilli og tacokrydder, og sett til side.
Skyll kidneybønnene godt og tilfør i pannen med kjøttet
Stek løk og paprika i en annen stekepanne til løken er gylden.
Bland løk og paprika inn med kjøttet og bønnene, og la det stå på lav varme.
Rør så inn hakkede tomater og salsasausen, og rør godt.
Skru opp varmen og la blandingen putre i 10 minutter. Rør underveis.
Finn frem en ildfast form og legg i en og en lefse.
Fyll lefsene godt opp med kjøttfyllet og brett dem sammen, side om side.
Spar kjøttblanding til slutt slik at du kan helle det over de sammenbrettede lefsene. På den måten unngår du tørre og smakløse lefser.
Dryss over godt med revet ost.
Sett enchiladas inn i ovnen og la det steke i 15 minutter. Osten skal smelte og bly gyldenbrun på toppen.
Enchiladas er best når den servers med guacamole, rømme, salsa, mango, nachochips og ruccolasalat.