Imponer venner med deilige hjemmelagde tortillalefser. Lefsene passer perfekt til taco, quesadillas, enchiladas og fajitas, og er lagd i en feil.
Forbredelsestid40 minuttermin
Tilbredningstid10 minuttermin
Totaltid50 minuttermin
2personer
Ingredienser
100ghvetemel, gjerne Tipo 00 mel
1/2tssukker
1/2tssalt
50gsmør, romtemperert
1dlvann, lunkent
Instruksjoner
Bland sammen mel, sukker, salt og smør.
Tilsett vann litt etter litt.
Elt det hele sammen til deigen blir jevn.
Rull deigen til en pølse og del opp i 6 like store biter. Rull så bitene sammen til små boller, og legg dem på en melet fat, med plastfolie eller et fuktet håndkle over. Slik skal de stå i 20-30 minutter.
Når tiden er gått meler du benkeplaten din og kjevler ut bollene. Bruk kraft så de blir så tynne du får til. Forsøk å få lefsene runde i formen.
Varm en tørr stekepanne på middels til høy varme.
Stek lefsene på en side til den begynner å boble. Da er den klar til å snus. Som regel trenger den ikke mer enn 30 sekunder på hver side.
Legg de stekte lefsene til side i et fuktet håndkle, slik at de ikke tørker før servering.