Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Gyudon
Deilig fast food fra Japan! Lite komplisert rett med få ingredienser, prøv den da vel!
Forbredelsestid
30
minutter
min
Tilbredningstid
15
minutter
min
Totaltid
45
minutter
min
2
personer
Ingredienser
300
g
entrecote
,
i tynne skiver
1
stk
gul løk
,
i båter
1
ss
ingefær
,
revet
3
dl
dashi
3
ss
mirin
3
ss
soyasaus
,
glutenfri ved behov
Til servering
2
porsjoner
kortkornet ris
,
f.eks sushiris
syltet ingefær
Instruksjoner
Legg kjøttet i fryseren i ca 30 minutter. Dette er for at det skal bli lettere å skjære tynne skiver.
Tilbered risen etter anvisning på posen.
Kutt løken i middels brede båter og skrell og riv ingefær i mellomtiden.
Kok opp vann til dashi. Vi bruker dashi pulver, dette får du tak i på de fleste asiatiske matforretninger.
Bland inn mirin og ha i ingefær og løk. La småkoke i ca 10 minutter
I mellomtiden - ta ut kjøttet og slip kniven din. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i kjelen.
La småkoke videre i 1 minutt og ha i soyasaus.
Server med ris og syltet ingefær på toppen.
I Japan bruker de rød syltet ingefær, men det kan være litt vanskelig å få tak i i Norge. Vi har derfor brukt vanlig syltet ingefær.