Rillette kan lages av av både fisk, kjøtt og fugl. Denne er av and. Vi synes den er digg! Perfekt på kjeks eller på baguetteskiver.
Forbredelsestid12 timert
Tilbredningstid3 timert
Totaltid15 timert
1syltetøyglass
Utstyr
Syltetøyglass
Ildfast form
Tørkepapir
Plastfolie
Aluminiumsfolie
Ingredienser
2stkandefilét
40gsalt
2sstimian, fersk eller tørket
2ssrosmarin, fersk eller tørket
300gandefett
0.7dlhvitvin, tørr
Instruksjoner
Tørk av andeflitene med kjøkkenpapir
Bland sammen salt, timian og rosmarin i en skål
Smør andefiletene inn med krydderblandingen på begge sider
Legg andefiletene på en tallerken og dekk til med plastfolie
Sett tallerkenen med andefiletene i kjøleskapet og la de stå i minst 12 timer, gjerne over natten
Ta filetene ut av kjøleskapet og skyll dem deretter i kaldt vann slik at du får av krydderet
Tørk filetene igjen
Sett ovnen på 130 grader
I en kasserolle smelter du andefettet og tilsetter hvitvinen. Rør godt
Legg andefiletene i en ildfast form
Hell andefett- og hvitvinsblandingen over filetene slik at de er helt tildekket
Dekk over formen med et lokk av aluminiumsfolie
Sett den ildfaste formen i ovnen og la det hele steke i 3 timer
Når filetene er ferdig stekt tar du de ut av ovnen og flytter de over i en bolle
Sil så andefettet over i en annen bolle og behold det. Vi skal bruke det etterpå
Fjern skinnet fra andefiletene. De skal være lett å dra av
Begynn så å dra kjøttet fra hverandre. Bruk enten hendene eller to gafler i prosessen
Dra til all anden er delt i små og tynne biter
Fyll et rent og tørt syltetøyglass med andekjøttet og hell over andefettet til det er helt tildekket.
Dytt kjøttet ned i glasset slik at du unngår luftlommer
Ta på lokket og sett rilletten i kjøleskapet til avkjøling
Nå har du deilig rillette som kan serveres når du ønsker
Rillette smaker best i romtemperatur, så ta den ut av kjøleskapet 30 minutter til en time før du skal servere
Tips: Rillette er opprinnelig en form for konservering av kjøtt, så den vil overleve en stund i kjøleskapet, så lenge du ikke får andre bakterier i glasset, for eksempel fra fingertupper.Tips: Rillette er best på en deilig fersk brødskive, og siden du nå er så godt i gang så kan du jo bake brødet selv også.