Maaemo har servert syltet trompetsopp på sin meny. Å sylte sopp er en prefekt aktivitet å ta seg til på en tidlig høstkveld.
1syltetøyglass
Utstyr
Syltetøyglass
Ingredienser
250gsopp, f.eks. kantarell
1dleddik, 7 %
1dlsukker
2dlvann
1tssalt
Instruksjoner
Rens soppen godt
Små sopp kan du beholde hele, store sopp bør deles opp i biter
Ha eddik, sukker, vann og salt i en kjele
Kok sakte opp under middels varme og rør godt underveis
Skru ned varmen
Tilsett soppen og rør godt
Gi det hele et kjapt oppkok
Skru av varmen og finn frem et rent syltetøyglass
Hell sopp og lake over i glasset
Vipps har du deilig syltet sopp
Tips: Så og si all spiselig sopp kan syltes. Vi har brukt kantarell her, men steinsopp, portobello, champignon og trompetsopp kan gjerne også syltes.Tips: Den syltede soppen kan holde opp til 1 år i kjøleskapet om du unngår å få bakterier fra fingertuppene ned i glasset. Bruk derfor alltid en gaffel til å plukke ut soppen. Tips: Både pepperkorn, stjerneanis og laurbærblad kan tilsettes blandingen for et ekstra lite kick i smaken.Tips: Bruk soppen oppå en postei eller på stek eller på fisk. Den kan faktisk også være skikkelig god som garnityr på en vanlijedessert.