Denne deilige suppen er perfekt å kose seg med i høstmørket. Den er fyldig og full og smak, og chorizobitene er alltid en gledelig overraskelse!
2porsjoner
Utstyr
Stavmikser
Ingredienser
350gkantareller, ferske
1stkgul løk, hakket
3feddhvitløk
2sssmør
1dltørr hvitvin, evt. eplejuice
5dlvann
1stkgrønnsaksbuljong
3dlmatfløte
150gchorizo, i terninger
gressløk, kan sløyfes
trøffelolje, kan sløyfes
Instruksjoner
Plukk ut 4-5 pene kantareller og legg til siden
Finn frem en stekepanne med dype kanter
Sett på middels varme
Tilsett kantarellene i tørr panne og stek dem til de slipper vannet, 5-10 minutter
Sett kantarellene til side i en bolle
Tilsett smør i pannen og la det smelte
Ha deretter i den hakkede løken og hvitløken
Stek til løken er blitt myk og blank
Skru opp varmen og tilsett kantarellene
Fres det hele i 3-4 minutter
Tilsett så hvitvin og la det koke i nye 3-4 minutter
Hell videre i vann, matfløte og buljongterningen
Kok opp og la det putre i 20 minutter
Mens suppen koker tilbereder du chorizo
Sett en stekepanne på medium til høy varme og stek chorizoen til den er crispy
Stavmiks så suppen til den er blitt helt jevn
Tilsett chorizoen i suppen, men la stekefettet ligge igjen i stekepannen
Ha de fine kantarellene du tok ut på starten i stekefettet fra chorizoen og stek i 2-3 minutter. Disse skal brukes som garnityr
Ha suppen over i en skål, topp med soppen du stekte i chorizooljen, gressløk og trøffelolje om du vil
Kos deg!
Tips: Suppen kan fungere fint både som forrett og hovedrett, bare vurder størrelsen etter hvor mett du ønsker å bli.Tips: Denne suppen er supergod med hvitløksbrød til.