Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Kimchi fried rice
Dette er standard restemat i Korea og det er ikke akkurat vanskelig å forstå hvorfor. Dette er en enkel rett med masse gode smaker.
2
personer
Ingredienser
150
g
bacon
0,5
stk
gul løk
,
grøvhakket
3
dl
kimchi
,
grovkuttet
2
porsjoner
ferdigkokt ris
0,5
dl
lake fra kimchien
0,5
dl
vann
2
ss
sesamolje
1
håndfull
ost
,
revet. F.eks mozzarella eller vanlig gulost
Til servering (kan sløyfes)
1
ss
sesamfrø
1
stk
vårløk
,
grovhakket
Instruksjoner
Kutt bacon i biter og stek det i en stekepanne til det blir crispy.
Ha det ut av pannen og sett til side. Ta vare på et par spiseskjeer av baconfettet.
Tilsett løken og stek på medium varme i et par minutter.
Tilsett kimchien og bland godt.
Tilsett ris, lake fra kimchien og vann. Bland godt.
Stek i ca 5 min, rør i pannen underveis.
Tilsett til slutt sesamolje, ost og baconet og bland godt igjen.
Server i skåler og strø over sesamfrø og vårløk hvis du vil.
Lag din egen kimchi! Oppskrift
her
.
Et tips er å tilsette flere grønnsaker om du vil eller stek et egg og legg på toppen.