Gulrotkake er jo verdens beste kake. Denne er om mulig enda bedre enn klassikeren. Den har biter av mørk sjokolade som en ekstra overraskelse på innsiden!
1langpanne
Utstyr
Miksmaster (evt. håndvisp)
To bakeboller
Langpanne
Rivjern
Ingredienser
Kakedeig
4.5dlnøytral olje
6dlsukker
6stkegg
7.5dlhvetemel
2tskanel
3tsbakepulver
3tsnatron
200gmørk sjokolade, i biter
750ggulrot, revet fint
smør, evt. bakepapir. Til steking
Ostekrem
250gsmør, romtemperert
400gmelis
400gkremost
3ssvaniljesukker
Instruksjoner
Kakedeig
Sett stekeovnen på 175 grader, over/undervarme
Finn frem en bolle
Tilsett sukker og olje og visp sammen til en jevn masse
Tilsett alle eggene og visp videre til blandingen blir tykkere i konsistensen og lysere i fargen
Finn frem en annen bolle
Sikt inn hvetemel, kanel, bakepulver og natron
Bland sammen ingrediensene fra den våte og den tørre bollen og rør godt
Skrell gulrøttene og kutt av tuppen
Riv gulrøttene med den fine siden av et rivjern og vend inn i deigen.
Grovhakk sjokoladen og vend også dette inn i deigen
Legg bakepapir på en langpanne, eller smør den godt inn med smør
Hell kakedeigen over i langpannen
Stek kaken i midten av ovnen i 40 minutter
Når tiden er gått, bruk en pinne eller en kniv og stikk inn i kaken, om det ikke er noe kake på pinnen er den ferdig stekt. Er det fortsatt noe deig på pinnen bør du steke i 5 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på benken
Vend kaken ut av langpannen om du ønsker å servere den på et fat, om ikke kan du bare la den ligge i langpannen
Ostekrem
I en bolle tilsetter du romtemperert smør, melis, kremost og vaniljesukker
Pisk det hele sammen til kremen er jevn
Smør ostekremen i et raust lag utover hele kaken
Pynt med revet gulrot eller noe annet du synes er godt om du vil. Kaken er pen nok i seg selv, så du trenger egentlig ikke å gjøre så mye