Verdens enkleste pastarett er også utrolig digg. Den består kun av 3 p-er: Pasta, pepper og parmesan. Noen vil kanskje kallen den italienernes mac and cheese. Digg, rask, billig og lett er den uansett å lage. NAM!
2porsjoner
Ingredienser
250gspagetti
1sspepperkorn, knust, evt. nykvernet pepper
150gparmesan, finrevet
1lvann
Instruksjoner
Kvern pepperkort i en morter eller bruk nykvernet pepper
Sett en stekepanne med høye kanter på middels varme
Stek pepperet på middels til høy varme i 2 minutter
Riv parmesanen og ha den i en liten skål
Hell vann i en kasserolle og kok opp
Når vannet koker tilsetter du pasta
Kok pastaen i halvparten av anvist koketid
Hell så 1 dl av vannet du har kokt pastaen i (pastavannat) over i skålen med parmesan, og rør det sammen til en paste
Videre tilsetter du halvparten av pastavannet og all pastaen i stekepannen med pepperet. Kast ut resten av vannet
Hell deretter parmesanpasten din over i stekepannen og rør godt
La pastaen koke i noen minutter, til den er akkurat så al dente som du ønsker den
Rør godt og server!
For glutenfri eller lav fodmap bruk glutenfri pasta Tips: Retten er veldig enkel, så hvis du skal lage den til gjester og vil fiffe den litt opp kan du enten tilberede hjemmelaget pasta på forhånd, eller så kan dere lage pastamakeriet til en felles aktivitet. Det er alltid en innertier.