En deilig biffsalat med friske grønnsaker marinert i en peanøttsaus. Overaskende enkel og veldig veldig god.
2personer
Ingredienser
ca 400gmørbradbiff, i tynne skiver
nøytral olje
Marinade og dressing
2sspeanøttsmør
5sssoyasaus, (glutenfri ved behov)
2sssriracha
3ssvarmt vann
1tsriseddik
1tssesamolje
2tsingefær
5feddhvitløk
1/2stklime,, saften
Salat
1stkgulrot, i skiver
1håndfullrødkål, i tynne skiver
8-10stksalatblader, (bruk din favoritt!)
1håndfullbabyspinat
1stkvårløk, i tynne skiver
1/2stkspisspaprika, (eller din favorittpaprika)
1stkavokado, i skiver
Til servering
sesamfrø
limesaft
Instruksjoner
Legg kjøttet i fryseren.
Bland sammen alle ingrediensene i marinaden i en beholder med lokk, feks et gammelt syltetøyglass og rist godt. Du kan også blande det sammen i en skål, men da krever peanøttsmøret litt mer av deg.
Ta kjøttet ut igjen og skjær det i tynne skiver mot fibrene. Skjær bort den tykke senen.
Ha over i en skål og bland med halvparten av marinaden. Resten av marinaden skal brukes som dressing. Dekk til både kjøtt og dressing og sett til side på kjøkkenbenken.
Kutt alle grønnsakene og fordel på to tallerkener.
Varm opp ca 1 ss nøytral olje i en stekepanne på middels-høy varme. Når oljen er ordentlig varm - ha litt av kjøttet i pannen. Stek til det et gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på skivene.
Ha kjøttet ut av pannen og over på en tallerken. Tørk pannen raskt for å fjerne rester av marinade. Varm opp ny olje og stek resten av kjøttet på samme måte dersom det ikke var plass til alt i første runde.
Fordel kjøttet på tallerkenene. Strø noen sesamfrø på toppen og skvis litt lime over.
Server med dressingen og nyt!
Ved å legge kjøttet i fryseren noen minutter før du skal skjære det opp gjør kjøttet litt fastere og det blir enklere å skjære tynne skiver.Bytt gjerne ut kjøttet med for eksempel tofu eller kylling!