Stekte nudler er megagod japansk street food som er enkel å slenge sammen til lunsj eller middag. Den har masse smak og du kan egentlig slenge i de grønnsakene som ligger i kjøleskapet og som burde spises.
2porsjoner
Utstyr
Stor stekepanne
Ingredienser
Saus
3sssoyasaus
2ssøsterssaus, vegansk type om ønskelig
1ssketchup
1sshonning
1ssworcestersaus
1sssriracha
2feddhvitløk, finhakket
1tsingefær, finhakket
Friterte nudler
1pknudler
100gsopp, gjerne shiitake men alle funker
1stkgul løk, grovhakket
4stkgulrot, i strimler
1stkpak choi, eller annen kål
2stkvårløk, i skiver
limebåter
Instruksjoner
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og rør godt. Smak på den og sjekk at den smaker som du liker, og smak eventuelt til med litt ekstra av ingrediensene om du ønsker det.
Ha soppen i en tom stekepanne og la den steke i 5 minutter til fuktigheten er trukket ut
Tilsett nøytral olje og ha i løken
Stek løken og soppen på medium til høy varme til løken er blank og myk. Rør kontinuerlig
Tilsett gulrot og stek i nye 3 minutter
Tilsett pak choi og vårløk oh stek i nye 2 minutter
Kok opp nudler i en kasserolle
Lag et hull i midten av stekepannen og legg nudlene i hullet
Hell over sausen og rør godt. Stek i nye 3 minutter
Ha de friterte nudlene over på en tallerken
Tvist over litt limesaft om du ønsker
Vipps har du kjapp, sunn og digg middag!
Tips: Dette er i utgangspunktet en vegansk, men det er veldig lett å tilsette kylling, scampi, biffstrimler eller tofu. I så fall ville vi stekt det opp før du steker soppen og satt til side. Vi ville deretter tilsatt proteinet etter du har hatt nudlene i stekepannen.