Å lage kjøttboller selv er så mye lettere enn man kanskje ser for seg. I tillegg kan man tilsette alle urter og krydder man måtte ønske seg. Disse kjøttbollene av lam smaker litt av Hellas, og servert sammen med en digg fetakrem i pitabrød har du laget en kjempeenkel men kjempedigg middag.
2personer
Ingredienser
Fetadipp
100gfetaost
3ssgresk yoghurt
1ssolivenolje
1tssalt
1/2nevebasilikum, grovhakket
Kjøttboller
200gkjøttdeig av lam
1ssmalt paprika
1ssspiskummin
1ssoregano
1ssmalt koriander
1tsmalt pepper
1ssolivenolje
nøytal olje, til steking
Pitabrød
6lange skiveragurk
0,5stkrødløk
2stkpitabrød
basilikum
Instruksjoner
Begynn med fetadippen. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett kaldt.
Skjær noen skiver agurk på langs med en ostehøvel eller lignende. Skjær løk i tynne skiver. Sett til side.
Bland sammen alle krydderne til kjøttbollene. Bland så krydderne inn i kjøttdeigen sammen med olivenoljen. Det enkleste er å bruke hendene.
Form så kjøttdeigen til små boller. Når all deigen er formet - ha litt nøytal olje i en stekepanne på høy varme. Vent til pannen er ordentlig varm før du har bollene i.
Stek dem et par minutter på én side før du snur litt på dem og steker dem et par minutter til. Hvis det blir mye væske i pannen kan du helle ut denne underveis. Steketid varierer litt ut i fra hvor store kjøttboller du har laget, men ta ut en etter ca 5 minutter og del i to. Hvis den ser gjennomstekt ut er de ferdige.
Varm pitabrød etter anvisning på pakken.
Smør fetadipp på pitabrødene, legg på kjøttboller, grønnsaker og besilikum og nyt!
Har du lyst til å bruke fetadippen til noe annet også? Det skjønner vi godt!! Original oppskrift på den finner du HER!Bytt ut pitabrødene med glutenfrie pitabrød så har du en glutenfri rett!