Brioche er perfekt som frokostbrød, lunsj eller som vår favoritt: hamburgerbrød. Brødene er delikat brune i fargen og utrolig lett å lage kvelden før.
Forbredelsestid8 timert
Tilbredningstid1 timet20 minuttermin
Totaltid9 timert20 minuttermin
8brioche
Ingredienser
1dlvann, lunkent
1tstørrgjær
2ssmelk, gjerne helmelk
1ssbrunt sukker
250ghvetemel, tipo 00
1tssalt
2sssmør, romtemperatur
2stkegg
Instruksjoner
Finn frem to bakeboller
I den ene bollen blander du sammen vann, gjær, melk og sukker
Rør det hele sammen med en gaffel og sett til side i 5 min
I den andre bollen blander du sammen mel, salt og smør
Bruk fingrene til å smuldre smøret inn med melet og saltet
Lag en grop i midten av melblandingen og hell det våte innholdet over i bollen med det tørre
Ta så mange egg du trenger, men la ett være igjen. Det skal brukes senere. Kakk egg i midten av bollen sammen med vannmiksen.
Kna deigen sammen, først i bollen slik at den blir sammenhengende, deretter knar du den på benken i 10 minutters tid
Deigen vil være ganske klissete på dette tidspunktet. Ikke bli bekymret, det er helt riktig
Ha litt olje i bunnen av bakebollen og ha deigen over i bollen
Dekk bollen til med plastfolie
La deigen heve i minst 6 timer, gjerne i kjøleskapet over natten. Da synes vi den blir best
Ha mel på kjøkken benken og velt deigen over på melet
Rull den ut til en pølse og kutt den i ønsket antall emner
Legg bakepapir på en stekeplate
Rull emnene i hendene slik at de blir runde og fine
Om du skal bruke de som burgerbrød kan du presse dem litt flate
La emnene helve i 1 time på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle eller platfolie med litt olje på
Sett ovnen på 200 grader
Visp sammen det siste egget og pensle eggeblandingen over eggene med en kjøkkenpensel eller slikkepot
Sett brødene midt i ovnen og stek dem i 20 minutter
Og vipps har du deilig brioche!
Tips 1: Om du skal bruke brioche som burgerbrød er det digg å dele dem i to og slenge dem i stekepannen eller på grillen med innsiden ned i noen minutter slik at de blir crispy og får en fin brent farge.Tips 2: Ønsker du sesamfrø på toppen kan du drysse det over etter du har smørt på egg på toppen.Tips 3: Har du pizzastein kan du sette denne inn når du skrur på ovnen og steke brødene på den. Da blir de om mulig enda bedre!