Bak deilig grytebrød! Det ser ut som du har vært hos bakeren, men egentlig er det enkelt som bare det og det eneste du trenger er litt god tid. Brødet er smakfullt, crispy og fortjener supermodellønn, så vakkert som det er.
Forbredelsestid6 timert
Tilbredningstid1 timet
Totaltid7 timert
1brød
Utstyr
Gryte med lokk
Ingredienser
350ghvetemel
1sssalt
1tsgjær, tørr
3.8dlvann, lunket til kaldt
Instruksjoner
Tilsett alle de tørre ingrediensene i en bolle
Visp ingrediensene sammen
Tilsett vannet
Rør godt med en slikkepott til deigen er godt blandet. Deigen skal være bløt og klissete, men uten klumper
Dekk bollen med plast og sett den til heving i minst 6 timer, men helst over natten. Om du hever over natten kan du sette deigen til kaldheving i kjøleskapet
Når deigen er ferdig hevet finner du frem en gryte med lokk
Sett stekeovnen gryten i ovnen og skru deretter ovnen på 250 grader. Gryten skal varmes opp sammen med ovnen
Hell en neve mel på benkeplaten og fordel det godt utover
Bruk en slikkepott til å føre deigen fra bollen og over på den melede benken
Brett så brødet fire ganger på midten. Du gjør det ved å ta tak i den ene enden av brødet og legge det over på den andre. Du skal altså ikke kna deigen, kun brette.
Når du har brettet brødet fire ganger kan du snitte det på toppen med en kniv, det vi gjøre at brødet ser pent ut når det er ferdig stekt
Bruk grytevotter og ta gryten ut av ovnen
Legg litt men i bunnen av gryten
Plasser brødet i gryten og sett på lokket
La brødet steke i 45 minutter med lokk
Etter 45 minutter tar du av lokket og steker brødet videre i 20-30 minutter, til den er gylden på toppen