Kutt løk, hvitløk, chili og gulrot og fres alt sammen i en vid kjele i ca 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og oregano og bland godt sammen.
Tilsett tomater, vann og laubærblad. Kok opp. Senk deretter varmen og la småkoke uten lokk i ca 20 minutter.
Begynn i mellomtiden og kutte de andre grønnsakene.
Stek hvitløk og løk i en stekepanne i litt olje.
Tilsett resten av grønnsakene etter ca 5 minutter og stek på middels varme til de begynner å bli myke - ca 10 min. Hvis du synes det blir for fullt i pannen kan du heller steke grønnsakene i to omganger.
Sett de ferdigstekte grønnsakene til side.
Bland sammen ricotta, revet parmesan, strimlet basilikum og matfløte i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tips for å effektivt skjære basilikum i strimler er å legge en del blader oppå hverandre og rulle dem sammen på langs. Kutt deretter skiver på tvers.
Finn frem en stor ildfast form og dekk bunnen med et tynt lag ricottasaus. Dekk med lasagneplater, deretter tomatsaus, grønnsaker og ricottasaus igjen. Fortsett i så mange lag du har fyll til. Avslutt med ricottasaus og strø osten på toppen.
Stek på 180 grader i 30-40 min - til pastaplatene er myke og osten har smeltet.