Orange chicken er den deilig kinesisk rett bestående av fritert kylling i en appelsinsaus. I denne oppskriften går vi for en teknikk der du dobbeltfriterer kyllingen. Det er ikke vanskeligere enn vanlig fritering, og konsekvensen blir en skikkelig crispy og deilig kyllingrett.
Forbredelsestid15 minuttermin
Tilbredningstid20 minuttermin
Totaltid35 minuttermin
4personer
Ingredienser
Fritert kylling
4stkkyllingfilet
3stkegg
1dlmaisenna
0.5dlhvetemel, kan byttes med maisenna
1tschilipulver
1tssalt
1tspaprikapulver, kan sløyfes
1dlrapsolje, til fritering
4dlris
Appelsinsauns
1dlappelsinjuice
0.5dlsukker
3ssriseddik
3sssoyasaus
0.5tsingefær, finhakket
2feddhvitløk, finhakket
1sssriracha
1ssmaisenna
Garnityr
vårløk, i skiver
sesamfrø
Instruksjoner
Appelsinsaus
Finn frem en medium stor kasserolle
Tilsett appelsinjuice, sukker, eddik, soyasaus, ingefær, hvitløk og sriracha
Varm opp på medium varme i 3 minutter, til sukkeret er oppløst
Finn frem en liten bolle og visp sammen 1 ss maisenna og 2 ss vann til sausen blir tykk, som en paste.
Tilsett i kasserollen og visp sammen
La det hele putre i 5 nye minutter til sausen tyknes.
Sett til side.
Fritert kylling
Kakk eggene i en bolle og visp dem hurtig sammen
Bland sammen i en annen bolle maisenna, hvetemel, chilipulver, salt, paprikapulver i en bolle
Kutt kyllingen i biter på 2×2 eller 3×3 cm
Dypp kyllingbitene først i egget også i melblandingen. Hele kyllingbiten skal være dekket
Gjør dette med alle kyllingbitene, og legg dem i en bolle
Finn frem en stor kjele og ha i frityrolje maks opp til midten av kjelen. Varm opp til ca 170 grader. Hvis du ikke har termometer kan du bruke enden av en tresleiv og dyppe i oljen. Hvis det begynner å bobble rundt den er oljen klar.
Ha oppi litt og litt kylling. Hvis du tar for mye på en gang synker temperaturen på oljen for mye og du vil ikke få like crispy kylling. Friter i ca 3 min, avhengig av størrelsen på bitene.
Ta kyllingen ut av kjelen og legg på en fjel som er dekket i tørkepapir slik at oljen kan renne av.
Når all kyllingen er fritert, fjern eventuelle småbiter i overflaten på oljen i kjelen og ha all kyllingen tilbake i kjelen. La den fritere i ca 1 minutt til og legg opppå risten igjen.
Ta igjen kyllingen ut av kjelen og legg på en fjel som er dekket i tørkepapir slik at oljen kan renne av.
Serveringsprep
Legg kyllingen over i serveringsbollen.
Hell over sausen, og pass på at alle kyllingbitene er dekket.
Strø over vårløk og sesamfrø
Server med kokt ris
Tips: Hvis du synes denne er god anbefaler vi å prøve en enkel versjon av oppskriften, med laks