En deilig helstekt kylling som bryter med smakene du er vant til i en vanlig helstekt landkylling. Vi ble lei av det samme gamle fyllet så vi lagde vår egen - og er skikkelig fornøyd med den! Dette er en slags norsk-asiatisk fusion. Retten er ikke komplisert, og smaker megadigg.
Tilbredningstid1 timet30 minuttermin
Hviletid30 minuttermin
Totaltid2 timert
4personer
Utstyr
Ildfast form
Hyssing
Aliminiumsfolie
Ingredienser
1stk hellandkylling
8stkgulrot , i tykke strimler
2stkrødløk, i båter
2stklime, i skiver og båter
fersk koriander, finhakket, kan sløyfes
vårløk, i skiver, kan sløyfes
sesamfrø, kan sløyfes
Marinade
2sssoyasaus
2sssriracha
2ssøsterssaus
1tsspiskummin
1sseddik
2feddhvitløk
1ssingefær
Instruksjoner
Forberedelser
Sett ovnen på 200 grader
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, rør godt. Sett til side.
Kutt opp gulrot, rødløk og lime.
Forbered kyllingen
Tørk over hele kyllingen med tørkepapir
Smør kyllingen inn med marinade. Her kan du bruke en kjøkkenplensel, en slikkepott eller fingrene. Pass på å få marinaden både på oversiden og undersiden av skinnet
Stapp en halv rødløk, en halv lime i skiver og en neve koriander inn i kyllingen. Om du ikke digger denne prosessen er det lov å droppe det, men kyllingen blir mye mer saftig om du gjør det.
Knyt sammen beina på kyllingen med litt hyssing
Steking
Legg gulrøttene og det resterende av rødløken i bunnen av en ildfast form
Legg kyllingen på toppen
Stek kyllingen i 60-70 minutter midt i ovnen. Om du har mer marinade igjen kan du helle det over kyllingen etter ca. halve steketiden har gått.
Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile under et lokk av aluminiumsfolie over i minst 30 min før servering
Kutt den resterende limen i skiver
Dryss over koriander, vårløk og sesamfrø, tvist over litt limesaft og ...
KOS DEG!
Tips: Server med ris, gjerne villris, eller dine favorittpoteter.Tips: Har du noen rotgrønnsaker du bør få spist opp i grønnsaksskuffen er det perfekt å steke sammen med gulrøttene og løken. Tips: Når man lager helstekt kylling regner man vanligvis 300 g. pr. person. Om du skal lage til 4 personer er 1200 g. kylling perfekt.Tips: Om du har rester av kylling er det perfekt å bruke det på en digg fried rice dagen etterpå.