Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Tofutaco
Høres ikke vegetarisk mexicansk/koreansk spennende ut? Himmelsk digg taco med spennende smaker!
2
personer
Ingredienser
20
skiver
agurk
3
ss
riseddik
3
ts
sukker
100
g
kål
,
rød eller grønn, i strimler
1
stk
gulrot
,
i tynne staver
1/2
stk
rødløk
,
i skiver
1/2
stk
lime
,
saften
salt
pepper
250
g
tofu
,
fast
3
ss
maisstivelse
solsikkeolje
1
ts
ingefær
,
finhakket
3
fedd
hvitløk
,
finhakket
1
ss
guchujang
1
ss
akasiehonning
5
ss
soyasaus
,
(glutenfri ved behov)
maistortillas
1
stk
vårløk
,
i skiver
Instruksjoner
Skjær agurk i skiver og bland sammen riseddik og sukker. Hell blandingen over agurken og sett kaldt.
Kutt opp kål, gulrot og rødløk og bland sammen. Ha over limesaft og litt salt og pepper. Bland sammen og sett kaldt.
Klem ut så mye vann du klarer av tofuen. Smuldre den deretter opp i en skål.
Bland maisstivelse med smuldret tofu.
Hell solsikkeolje ca 1/2 cm opp fra bunnen i en stekepanne.
Stek tofuen på høy varme til den blir crispy og får en gylden farge.
Ha ut av pannen og la renne av i en sil eller lignende. Sett til side.
Finhakk ingefær og hvitløk. Varm litt ny olje i stekepannen og stek ingefær og hvitløk på middels varme i et par minutter.
Tilsett gochujang, honning og soyasaus. Bland sammen og varm til det såvidt begynner å småboble.
Ha tofuen tilbake i stekepannen og bland sammen med sausen. Stek et par minutter til på høy varme.
Fordel tofu og grønnsakene i maistortillas, strø over litt vårløk og nyt!
For en vegansk rett - bytt ut honningen med lønnesirup.