Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Borsjtj: Russisk rødbetsuppe
Denne kjempegode suppen er skikkelig proppet av deilige smaker. Perfekt på en kald dag, med et lite glass vodka ved siden av.
4
porsjoner
Ingredienser
2
ss
nøytral olje
4
stk
rødbeter
,
i biter
2
stk
poteter
,
i biter
2
stk
gulrot
,
i biter
2
stk
persillerot
,
i biter
2
fedd
hvitløk
,
finhakket
1
stk
chili
,
finhakket
1
terning
grønnsaksbuljong
2
ss
tomatpuré
1
stk
laurbærblad
1
ts
sukker
2
ss
rødvinseddik
1.5
liter
vann
Garnityr
sæterrømme
,
sløyfes ved vegansk alternativ
vårløk
,
finhakket
Instruksjoner
Sett en kasserolle på middels varme og tilsett oljen
Når oljen er varm tilsetter du hvitløk og chili og lar det hele surre i 2-3 minutter
Tilsett så rotgrønnsakene
Stek grønnsakene i 10 minutter under omrøring
Tilsett deretter buljong, tomatpuré, sukker og eddik
Rør godt
Tilsett vann og laurbærblad
Skru opp varmen og kok opp
Etter oppkoket skrur du varmen ned og lar suppen koke under lokk i 1 time
Bruk en gaffel til å undersøke at grønsakene er møre. Om de glir av gaffelen er suppen klar til servering
Server med en god spiseskje sæterrømme til hver og et deilig dryss av finhakket vårløk
Tips: Det er kjempegod med ferskt hjemmebakt brød til suppen. Da blir man ordentlig mett også. Vi anbefaler
dette
brødet til!