Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Spicy tomatsild
Vi er kjempeglade i tomatsild til jul, og vi synes den er best når den har et lite ekstra kick til seg. NAM!
Forbredelsestid
1
Dag
d
Tilbredningstid
1
time
t
Totaltid
1
Dag
d
1
time
t
1
Norgesglass
Utstyr
Norgesglass
Stavmikser
Ingredienser
4
stk
kryddersildfilet
,
i tynne skiver
1
stk
gul løk
,
i ringer
1
ss
dill
,
finhakket
Spicy tomatsaus
1
boks
hermetiske tomater
1
ss
sriracha
100
g
tomatpurre
1
ss
olje
,
nøytral type
2.5
dl
sukker
1
dl
rødvinseddik
1
ts
pepper
,
nykvernet
Instruksjoner
Sett en kasserolle på middels varme og ha i olje og tomatpuré
Stek tomatpuréen i et par minutter
Tilsett så hermetiske tomater, sriracha, sukker og rødvinseddik og kok opp
Sett varmen ned og la sausen redusere seg til den er blitt tykk. Dette tar ca 30 minutter.
Stavmiks sausen slik at den blir jevn
Sett sausen til avkjøling
Kutt sildefiletene på tvers, slik at de blir 0.5 cm brede og rundt 5 cm lange
Legg sild og løk lagvis over hverandre i et syltetøyglasset
Hell over sausen og sett på lokket
Sett glasset kjølig i minst 1 døgn før servering
Tips: Om du ikke har stavmikser kan du hoppe over dette steget
Tips:
Server på deilig hjemmebakt grovbrød