En digg og småspicy kyllingsuppe med asiatiske smaker for kalde dager. Enkel å lage og full av smak.
2personer
Ingredienser
2stkkyllingfilet
0,5stkgul løk, hakket
4feddhvitløk, finahakket
1 ssingefær, revet
1stkgulrot, i skiver
5stkaromasopp, i skiver
2stksitrongress, finhakket
nøytral olje
4ssrød curry paste
0,5lkyllingbuljong
0,5lkokosmelk
2porsjonerrisnudler
1stklime, saften
2sssoyasaus, (glutenfri ved behov)
Til servering
1stkvårløk, i skiver
1stkchili, i skiver
2stklimebåter
fersk koriander, (kan sløyfes)
Instruksjoner
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek den i ca 2 min på hver side. Ha på lokket til pannen og la den stå på middels/svak varme i ca 6 min. Sett til side.
Kok opp vann til buljongen mens kyllingen steker.
Kutt alle grønnsakene til suppen. Kutt av begge endene på sitrongresrøttene og fjern de ytterste harde lagene. Kutt resten i tynne skiver. Skjær diagonale skiver av gulroten så det blir litt størrelse på dem.
Varm litt olje i en kjele og stek løk, hvitløk og ingefær på middels høy varme i et par minutter.
Ha i curry paste og bland godt.
Tilsett gulrøtter, sopp og sitrongress og bland forsiktig. Stek i ca 1 minutt. Ha i litt mer olje underveis hvis du ser at det blir veldig tørt i kjelen og pasten begynner å svi seg fast.
Hell over buljong og kokosmelk og rør godt. Ha på lokket og kok opp. Sett deretter ned varmen og la småkoke under lokk i ca 15 min.
Riv den ferdigstekte kyllingen i strimler enten med hendene eller med en gaffel.
Kutt vårløk, chili og lime.
Fjern suppen fra platen og ha i nudlene. La trekke til de er kokt, ca 4-5 min, avhengig av hva slags nudler du bruker.
Rør inn limejuice og soyasaus og ha i kyllingen.
Ha over i skåler og server med vårløk, chili, lime og litt koriander på toppen.
Bytt ut kyllingen med mer grønnsaker og bytt kyllingbuljong med grønnsaksbuljong, så har du en vegansk suppe. Suppen er litt spicy, så hvis du vil ha den litt mildere kan du kutte litt ned på curry pasten.Du kan selvfølgelig også ha ferdig revet kylling i suppen for en enda raskere middag!