Persimon, kaki, sharon. Kjært barn har mange navn, men kjær drink trenger ikke være vanskelig. Denne drinken er perfekt etter en tur i fjellet og dagen derpå. Mild, god og ser dritbra ut!
Forbredelsestid10 minuttermin
Tilbredningstid20 minuttermin
Totaltid30 minuttermin
2cocktail
Ingredienser
Persimonsirup
2stkpersimon, i biter
2.5dlsukker
2clvann
5sssitronsaft
1tssitronskall, i remser
2stkstjerneanis
Persimon cocktail
8clvodka
8clpersimonsirup
2clsitronsaft
1dlseltzer
1bitpersimon, som garnityr
stjerneanis, som garnityr
Instruksjoner
Sett en liten kasserolle på medium varme
Tilsett alle ingrediensene til persimonsirupen i kasserollen
Kok opp
Skru ned varmen og la sirupen simre i 20 minutter
Ta ut stjerneanis og sitronskall
Stavmiks blandingen til den er blitt en jevn og fin masse
Sil så blandingen igjennom en fin sil
Sett frem to serveringsglass
Fyll en cocktailshaker med is
Tilsett vodka, sirup og sitronsaft
Ha på lokket og rist godt i 30 sekunder
Fordel miksen i de to glassene
Topp av med seltzer
Pynt med en bit persimon og litt stjerneanis
Kos deg!
Tips: Du kan lage sirupen flere dager på forhånd. Den kan leve godt i kjøleskapet i ca. en uke.