Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Kylling i kremet soppsaus
Supergod one-pot-pan med deilig soppsaus og masse hvitløk. Retten krever lite arbeid og ser rålekker ut.
2
porsjoner
Ingredienser
2
stk
kyllingfilet
2
ss
nøytral olje
200
g
champignon
,
i skiver
100
g
portobellosopp
,
i skiver
100
g
kantarell
,
kan sløyfes
8
fedd
hvitløk
,
finhakket
0.5
stk
gul løk
,
i skiver
0.5
glass
soltørkede tomater
2
dl
kyllingbuljong
3
dl
matfløte
parmesan
timian
,
fersk
salt og pepper
Instruksjoner
Krydre kyllingen på begge sider med salt og pepper.
Varm oljen i en stekepanne med høye kanter.
Stek kyllingen 3-4 minutter på hver side til den er fin og brun.
Legg kyllingen til side.
Tilsett all soppen i samme panne og la de steke i 10 minutters tid på middels varme, slik at fuktigheten fordamper og smaken setter seg.
Tilfør så løk, hvitløk og soltørkede tomater, og stek det hele i 5 minutter til, slik at løken blir myk og blank.
Hell så i kyllingbuljong og matfløte.
Dryss over 1 ss fersk timian og rør godt.
Legg kyllingen tilbake i pannen.
Sett ned varmen og la det hele simre i 10 minutter.
Riv over parmesan, strø over fersk timian og server.
Server retten som den er eller med
godt brød
,
hjemmelaget baguette
, poteter eller ris.