Koreansk fritert kylling dobbeltfriteres alltid, noe som gjør den ekstra crispy og digg. Oppskriften under er en versjon som heter Yangnyeom chikin der den friterte kyllingen vendes i en deilig sterk, søt og sticky saus. Dette er den ultimate comfort food og serveres gjerne på fest eller i andre store sosiale sammenkomster.
Forbredelsestid1 timet15 minuttermin
Tilbredningstid25 minuttermin
Totaltid1 timet40 minuttermin
2personer
Ingredienser
400gkyllingfilet
Marinade
0,5sssalt
1tskvernet sort pepper
2feddhvitløk, revet
1tsingefær, revet
1,5dlmelk
Saus
3feddhvitløk, revet
1tsingefær, revet
1ssnøytral olje
3ssgochujang
8sssoyasaus
2ssvann
6sshonning
Til fritering
100gtapiokamel
100gmaizena maisstivelse
frityrolje, (feks rapsolje)
Til servering
vårløk, i skiver
1sssesamfrø
Instruksjoner
Begynn med å kutte kyllingen i biter på 2x2 eller 3x3 cm
Ha over salt, pepper, hvitløk og ingefær og bland godt sammen.
Hell over melk, bland igjen og sett i kjøleskapet en times tid.
I mellomtiden, kutt og mål opp ingredienser til sausen, og bland sammen mel til fritering.
Litt før kyllingen er klar, stek hvitløk og ingefær i litt nøytral olje i en kjele.
Etter et par minutter - tilsett resten av ingrediensene til sausen. Kok opp og la småkoke til sausen tykner litt. Sausen skal være sterk, men den skal være spisbar, så begynn med litt mindre Gochujang enn det som er oppgitt og smak deg frem underveis.
Sett sausen til side.
Ta kyllingen ut av marinaden og vend alle bitene i melblandingen slik at alle sider er dekket.
Finn frem en stor kjele og ha i frityrolje maks opp til midten av kjelen. Varm opp til ca 170 grader. Hvis du ikke har termometer kan du bruke enden av en tresleiv eller lignende og dyppe i oljen. Hvis det begynner å bobble rundt den er oljen klar.
Ha oppi litt og litt kylling. Hvis du tar for mye på en gang synker temperaturen på oljen for mye og du vil ikke få like crispy kylling. Friter i ca 3 min, avhengig av størrelsen på bitene.
Ta ut av kjelen og legg på en rist eller lignende slik at oljen kan renne av.
Når all kyllingen er fritert, fjern eventuelle småbiter i overflaten på oljen i kjelen og ha all kyllingen tilbake i kjelen. La den fritere i ca 1 minutt til og legg opppå risten igjen.
Varm raskt opp sausen og vend kyllingen forsiktig inn. Du kan for eksempel ha kyllingen i en bakebolle, helle sausen over og blande med en slikkepott.
Kutt vårløk og strø over sammen med sesamfrøene.
Som med omtrent alle andre koreanske retter kan du servere Kimchi til, eventuellt også ris.