Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Kylling teriyaki med digge grønne ting
Enkel, sunn og superdeilig rett som både smaker og metter. Med hjemmelaget teriyakisaus vår du en deilig sødme på kyllingen.
2
porsjoner
Ingredienser
2
dl
ris
2
stk
kyllingfilet
,
i terninger
2
stk
avokado
,
i terninger
1
stk
grønt eple
,
i skiver
0.5
stk
brokkoli
,
i små trær
nøytral olje
,
til steking
sesamfrø
,
kan sløyfes
Teriyakisaus
2
dl
soyasaus
,
glutenfri ved behov
0.5
dl
rødvinseddik
5
ss
honning
,
ev. brunt sukker
2
ss
vann
2
fedd
hvitløk
,
finhakket
1
ss
ingefær
,
revet
Instruksjoner
Kok opp ris i en kjele med en klype salt.
Bland sammen ingrediensene til teriyakisausen i en kasserolle.
La teriyakiblandingen koke opp, og skru deretter ned varmen og la sausen reduseres til den får en tykk konsistens.
Skjær kyllingen i terninger og stek i en panne med litt nøytral olje til de blir gyldne.
Skru ned varmen på kyllingen, og ha over teriyaki blandingen. La stå på lav varme i 10 minutter.
Ha nøytral olje i en stekepanne på høy varme.
Ha i brokkoli og stek til den blir gylden.
Ha ferdigkokt ris i bunnen av bollen.
Legg på kylling, brokoli, avokado og eple.
Strø over sesamfrø om ønsket.