Pappa pleier å lage en megagod chicken tikka masala med en tvist. Tvisten er banan. Det er dritdigg. Prøv den!
Forbredelsestid1 timet30 minuttermin
Tilbredningstid1 timet
Totaltid2 timert30 minuttermin
4personer
Ingredienser
Marinade
600gkyllingfilet
2sstandoori masala
1sspaprikakrydder
2ssnøytral olje
1ssingefær, revet
500gyoghurt naturell, gjerne tyrkisk eller gresk type
0.5tssalt
Saus
2sssmør, ekte
1stkgul løk, finhakket
1stkrødløk, finhakket
2feddhvitløk, finhakket
2sstandoori masala
1sschilipulver
2sspaprikapulver
1bokscherrytomater, hermetisk
3dlmatfløte
0.5tssalt
1tssukker
1sssitronsaft
Øvrig
4stkbanan, i skiver
1pkcashewnøtter, hakket
koriander, kan sløyfes
ris
Instruksjoner
Marinaden
Kutt kyllingen i biter på ca 2-3 cm og ha over i en bolle.
Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en annen bolle.
Hell over kyllingen og bland igjen godt.
La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du har tid.
Sausen
Sett stekeovnen på 300 grader.
Smelt smøret i en stor kasserolle, på middels varme.
Ha i kuttet gul løk og rødløk.
La det løken steke til den er blank og gylden.
Ha i hvitløk, ingefær og krydder og bland det hele godt sammen.
La stå å putre i 15 minutter.
Ha over cherrytomatene og fløten og rør godt.
Sett ned varmen til svak og la det hele putre, mens du forbereder resten.
Stavmiks sausen for en jevn og fin konsistens.
Ta marinaden ut av kjøleskapet og fordel kyllingbitene utover en ildfast form med en gaffel eller klype.
Hell den resterende delen av marinaden over i sausen og bland godt.
Stek kyllingen i midt i stekeovnen i 12-15 minutter.
Ha kyllingbitene over i sausen når de er ferdig stekt. Om du vil dobbeltsjekke om kyllingen er ferdig kan du ta ut en bit og dele den i to. Da ser du om den er gjennomstekt.
La kyllingen småkoke i sausen i ca. 15 minutter.
Server med oppkuttet banan, cashewnøtter, koriander og ris.
Server gjerne med en deilig hjemmelaget raita og naan.