Lyst på deilige dampede blåskjell på superkort tid? Da er det bare å pakke dem i folie og slenge dem på grillen! Denne oppskriften kan både brukes som lunsj, forrett og hovedrett, alt etter hvor sulten man er.
2porsjoner
Utstyr
Grill
Aluminiumsfolie
Ingredienser
1kgblåskjell
4feddhvitløk, grovhakket
1stkchili, grovhakket
3dlhvitvin, tørr
3stkvårløk, grovhakket
1stkpaprika, grovhakket
1sssmør
2ssfersk persille, grovhakket
2ssgressløk, grovhakket
Instruksjoner
Skyll blåskjellene i kaldt vann i minst 5 minutter.
Skru på grillen på full varme.
Ta frem en bolle og legg først over ca 40 cm med folie.
Legg så nye 40 cm med folie over den første, slik at de ligger i et kryss.
Form folien etter bollens fasong.
Plukk ut alle blåskjell med knuste skall, og kast dem. De skal du ikke spise.
Ha blåskjellene over i foliebollen din. 1 kg blåskjell passer i en foliebolle. Om du skal servere mer enn 1 kg blåskjell kan det være lurt å lage flere folieboller.
Hell så over hvitvin og de hakkede krydderne og grønnsakene.
Pakk folien over skjellene så du lager en tett kokong. Pass på at det er nok rom inne i kokongen til at du senere kan riste på blåskjellene.
Legg kokongen med skjell på grillen og la dem grille i 15 minutter.
Ta så opp kokongen med grytekluter og rist godt.
Du kan så åpne folien og se at skjellene har åpnet seg. Om de ikke har åpnet seg enda kan du legge dem tilbake på grillen i noen minutter til, og gjenta ristingen.
Ha over i en bolle, dryss over litt fersk persille og server!