Dette er en enkel suppe, men har kun digge ingredienser. Kos deg!
2personer
Utstyr
Stavmikser (evt. foodprosessor)
Ingredienser
1/2stkgul løk, hakket
3feddhvitløk, hakket
2ssnøytral olje
1/2stkblomkål, i middels store buketter
4dlgrønnsaksbuljong
100gchorizo, i små biter
50gparmesan, revet
2dlkremfløte
1tshavsalt, smak til
Instruksjoner
Kutt løk og hvitløk.
Stek løken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk.
Ha i hvitløken og stek et par minutter til.
Ha i blomkålen og varm buljong. Sett lokket på kjelen og kok opp.
Når buljongen koker, sett ned varmen og la småkoke til blomkålen er myk, ca 15 min.
Riv parmesanost og kutt chorizo mens suppen koker.
Stek chorizo på middels/høy varme til den er varm og har fått en liten stekeskorpe.
Når blomkålen er myk kan du skru varmen nesten helt ned. Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
Rør inn fløten og osten, fortsatt på svak varme. Smak til med litt salt.
Server suppen i skåler med den stekte chorizoen over.
Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.Ha også gjerne litt vårløk på toppen.