Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Tagliatelle med ricotta og spinat og ovnsbakte tomater
En deilig pasta med mye smak. Den er kjapp å lage, og i tillegg er den vegitariansk. Hva mer kan man ønske av en pastarett?
4
porsjoner
Ingredienser
400
g
tagliatelle
1
boks
ricotta
100
g
parmesan
2
fedd
hvitløk
,
finhakket
2
stk
sjalottløk
,
finhakket
3
ss
sitronsaft
1
ss
sitronskall
,
revet
150
g
spinat
1
ts
salt
1
ts
grovkvernet pepper
200
g
cherrytomater
,
snittet i to
1
ss
olivenolje
1
ts
sukker
Instruksjoner
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt tomatene i to på langs og legg dem i en ildfast form.
Hell over olivenolje og dryss over sukker og salt.
Stek tomatene i ovnen i 30 minutter.
Bland sammen ricotta, revet parmesan, sitronsaft, salt og grovkvernet pepper i en bolle. Smak til underveis. Sett til side.
Sett en stekepanne med olje på middels varme.
Tilsett i finhakket hvitløk og sjalottløk.
La det surre til løken blir blank.
Grovhakk spinatbladene og ha dem i stekepannen.
Når spinatbladene har falt sammen kan du ha hele grønnsakene over i bollen med ricottablandingnen.
Vend det hele sammen.
Kok opp tagliatellen slik som anvist på pakningen i en kjele med litt salt.
Når tagliatellen er ferdig kokt siler du av alt vannet utenom ca. 1 dl. Vannet har du over i den ricottablandingen og vender inn.
Tilfør ricottablandingen i pastaen og vend det hele sammen.
Når tomatene er ferdig blander du inn i pastaen.
Smak tilslutt til med salt og pepper.
Server!