Lag en lasange kjapt og enkelt. Retten er perfekt for hele familien, og passer både til hverdag og om man skal få middagsbesøk.
Forbredelsestid1 timet
Totaltid1 timet
4porsjoner
Ingredienser
400gkjøttdeig
6stklasagneplater
1sssmør, til steking
2dlost, revet
Tomatsaus
1sssmør , til steking
1stkløk, finhakket
2feddhvitløk, finhakket
1bokshakkede tomater
2sstomatpuré
1ssfersk basilikum, finhakket
1tstimian
salt
pepper
Ostesaus
100gparmesan
1sssmør
5dlmelk
3sshvetemel
1tsmuskatnøtt
salt
pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 225 grader.
Varm smør i en panne og stek kjøttet til deg er gyldent.
Varm smør i en annen stekepanne og tilsett finhakket løk og hvitløk og la det hele surre til løken er blank.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, basilikum og timian og smak til med salt og pepper.
Ha tomatsausen over kjøttet og la det hele surre på middels til lav varme i 5 minutter.
Ha smør, melk og hvetemel i en kasserolle og varm på middels varme, mens du hele tiden rører med en visp.
Tilsett parmesan og muskattnøtt, og la det hele syde til sausen har fått en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Finn frem en ildfast form.
Fyll på med ostesaus, kjøttsaus og lasagneplater, i den rekkefølgen så langt det rekker.
Avslutt med ostesaus og strø den revede osten på toppen.
Stek lasagnen i 20-30 minutter. Du vet den er ferdig når osten er smeltet og lasagnen har fått en gylden farge på toppen.
Server!
Lasagne smaker kjempegodt med en frisk grønn salat og hvitløksbaguette ved siden av. Vi serverer den gjerne med crispisalat, cherrytomater og vårløk, ved siden av.