Ovnsbakt torsk med rotmos, potet og glasert sjalottløk
Sunn og godt torskerett med mye smak. Den er enkel å lage, og elsket av de fleste. Retten passer perfekt om du er pescetarianer og/eller har glutenallergi.
4personer
Utstyr
Aluminiumsfolie
Ingredienser
Ovnsbakt torsk
4stktorsk, filet
havsalt
40gsmør
1tspepper
1pkbacon, kan sløyfes for vegetariansk alternativ
Rotmos
4stkgulrot
400gkålrot
1/5stksitron
rosmarin
50gsmør
2dlmatfløte
1tssalt
1tspepper
Glasert sjalottløk
6stksjalottløk
2sssmør
1sssukker
1dlbalsamicoeddik
1dlvann
Pannestekte poteter
200gpoteter
2sssmør
4feddhvitløk
3kvasterrosmarin, fersk
1tssalt
1tspepper
Saus
2stksjalottløk , finhakket
2sssmør
1dltørr hvitvin, som kan byttes med eplejuice og 1 ss sitronsaft
1dlgrønnsaksbuljong
1dl matfløte
Instruksjoner
Rotmos
Sett på en kjele med vann og la den koke opp.
Kutt gulrøtter og kålrot i terninger på ca. 1x1 cm.
Kutt sitron i skiver og kvest av rosmarin fra busken.
Skru varmen på middels og ha i gulrøtter, kålrot rosmarin og sitron.
La det hele koke under lokk til grønnsakene er møre. Du kan kjenne om de er møre om du bruker en gaffel og grønnsaken sklir av. Det tar ca. 1 time.
Når grønnsakene er møre tar du ut sitron og rosmarin.
Stavmiks grønnnsakene til de får en konsistens av puré.
Tilsett smør og matfløte.
Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakt torsk
Sett ovnen på 175 grader.
Legg torsken på aliminiumsfolie.
Krydre så torskeskivene med salt og pepper, og legg en dæsj smør på toppen.
Pakk folien rundt torsken og la det hele stå i ovnen i 15 minutters. Fisken er ferdig når den flaker når du pirker i den.
Saus
Finhakk sjalottløk og ha over i en kjele med smøret.
La løken stå på middels varme til den er blitt myk.
Tilsett hvitvin og la det reduseres til det får en konsistens av sirup.
Tilsett grønnsaksbuljong og la det reduseres igjen.
Når kosistensen er tykk kan du tilsette matfløte og stavmikse det hele til det får en myk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Glaserte sjalottløk
Rens sjalottløk og kutt i to på langs.
Varm smør i en panne på middels varme og stek sjarlottløken til den blir gylden.
Tilsett sukker, balsamico og vann.
La det hele stå å småkoke slik at det reduseres til at det nesten ikke er noe væske igjen i kasserollen. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
Pannestekte poteter
Skjær potetene i tynne skiver.
Varm en panne på middels varme med smør og ha i potetene.
Ha så i hvitløk og rosmarin og rør kontinuerlig med en stekespade til potetene er blitt gyldende på begge sider. De skal være crispy når de er ferdige.