Disk opp med falafel som er spekket med ekstra mye smak av krydder. Den populære retten fra midtøsten er en perfekt vegetarrett som er enkel å få til og som gir en ekstra følelse av kos. Falaflene kan brukes i salat, pitabrød og wraps.
Forbredelsestid1 timet30 minuttermin
Tilbredningstid30 minuttermin
Totaltid2 timert
4porsjoner
Ingredienser
600gtørkede kikerter, *
1stk gul løk
4 feddhvitløk
100gfersk basilikum
75gfersk koriander
1stkgrønn chili
1stksitron, saften
2tsspiskummen
1/2tssalt
1/2tspepper
1dlnøytral olje, til fritering
Instruksjoner
Vann ut de tørre kikertene i et døgn før servering.
Hell av vannet og skyll kikertene godt.
Fyll en bolle eller en foodprosessor med kikerter, løk, hvitløk, basilikum, koriander, chilli, sitron, spiskummen, salt og pepper.
Bruk prosessoren eller en stavmikser til det hele har blitt en tykk grønn masse.
Sett deigen kaldt i 30-60 minutter, slik at den får satt seg.
Bruk en spiseskje og form bollene slik at de er ca 2 cm i diameter.
Legg dem på et brett med bakepapir.
Varm oljen i en kjele, på middels varme. Hold hele tiden øye med kjelen.
Bruk en tresleiv og press ned i bunnen av kjelen underveis. Når det bobler rundt skjeen er det varmt nok til at du kan starte å fritere falaflene.
Ha i maksinum 6 av gangen når du friterer. 4 minutter fritering bør holde for at de skal bli gjennomstekt.
Server i salat, pita eller wrap.
*Det er veldig viktig at du ikke kjøper kikerter på boks, men tørkede kikerter, for at de skal holde den perfekte runde formen når de friteres eller stekes.Tips: Om du ikke ønsker å fritere falafel, kan du steke dem i en varm panne med olje på alle sider. Tips: Server gjerne med pitabrød, hummus og tzatziki, eller uten om man ønsker å holde retten vegansk og glutenfri.