Lag hjemmelagde pitabrød som slår de butikk-kjøpte ned i støvlene. Det tar ikke lange tiden og er en annen verden av smak.
Forbredelsestid30 minuttermin
Tilbredningstid30 minuttermin
Totaltid1 timet
6stk
Ingredienser
300ghvetemel, gjerne tipo 00
25ggjær, helst fersk
2dlskummet melk, lunken
1/2tssalt
Instruksjoner
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Tilfør så melken.
Kjør det hele i en kjøkkenmaskin i 5 minutter til deigen er blir jevn og smidig. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du elte for hånd til du har oppnådd samme resultat.
Sett stekeovnen på 250 grader. Har du en pizzastein kan du legge den inn.
Dekk så deigen til med plast og la den stå i et lunt rom i 20-30 minutter.
Når deigen er hevet kan du strø mel over kjøkkenbenken og kna deigen i noen mintter.
Del den så i 6 like store emner, og form dem som boller.
Slå eller kjevle brødene flate, ca 0.5 cm høye.
Legg emnene på et stekebrett med papir eller på den varme pizzasteinen.
Stek i 8 minutter til de er gyldene på toppen og har begynte å ese godt ut.
Ta pitabrødene ut av ovnen og server så snart som mulig.