Kylling i rød curry er sunt, digg og litt spicy (om du vil). Det er en one pot rett som er både lett og gøy å lage, og om du vil kan du lage en stor porsjon og spise litt i morgen også!
4personer
Ingredienser
800gkylling, i terninger
nøytral olje til steking
400gkokosmelk, ikke lett type
1stkrødløk, i skiver
2stkgulrøtter, i skiver
4feddhvitløk, finhakket
1stkchili, spicy type
2ssingefær, finhakket
1sstomatpuré
3ssrød currypaste
1stkrød paprika, i skiver
1boksvannkastanjer, kan sløyfes
2sssitrongress, kan sløyfes
1 stklime
1tssukker
koriander, til garnityr
cashewnøtter, til garnityr
Instruksjoner
Stek kyllingen i litt olje i varm panne med høye kanter, til den er brunet. Sett til side i en bolle
Tilsett ny olje i den varme pannen og ha i oppkuttet rødløk, hvitløk, chili og ingefær
La det hele surre sammen i 5 minutter på middels varme
Tilsett currypaste og tomatpuré og la det surre i nye 5 minutter. Rør kontinuerlig
Tilsett paprika, gulrot og vannkastanjer
Hell over kokosmelken og gi det hele et oppkok
La putre i 10 minutter på middels til svak varme, til grønnsakene er møre, men gjerne litt al dente
Smak til med limesaft, salt og sukker.
Server med ris, koriander og et dryss cashewnøtter på toppen
Denne retten er veldig god med naan og raita ved siden av!