Denne quichen er supergod som både lunsj og middag. Massevis av smak og digge greier!
Forbredelsestid30 minuttermin
Tilbredningstid1 timet
Totaltid1 timet30 minuttermin
4personer
Utstyr
Paiform på 26 cm
Ingredienser
Paibunn
200ghvetemel
100gsmør, romtemperert
1dlvann
1tssalt
Paifyll
3stkasparges, i biter
1/4stkbrokkoli, i biter
1stkrødløk, grovhakket
1feddhvitløk, finhakket
1sssoltørkede tomater i olje, grovhakket
100gspekeskinke
200gcrème fraîche
4stkegg
2stkmozzarella, fersk
salt og pepper
Instruksjoner
Bland mel og smør i en bolle
Tilsett kaldt vann og salt
Kna det hele sammen til en jevn og fin masse
Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp over kantene
Bruk en gaffel til å stikke små hull i paibunnen
Sett bunnen kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem. Da bør den dekkes med plastfolie
Sett ovnen på 220 grader
Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter
Stek asparges, brokkoli, hvitløk og løk i en panne til de blir gyldne
Hell grønnsakene over fra pannen til paibunnen
Fordel biter med spekeskinke over grønnsakene i paien
Visp så egg, crème fraîche og salt og pepper i en bolle
Hell eggemiksen over paibunnen
Skjer mozzarellaosten i skiver, og fordel på toppen av paien
Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Følg med på paien underveis. Når innholdet er stivnet og den har fått en gylden farge på toppen er paien klar til å spises
Tips: Server gjerne med en frisk grønn salatTips: For en enklere versjon kan du droppe asparges, og bare bruke brokkoliTips: Om du vil kan du bytte ut grønnsakene i listen med det du har i kjøleskapet