Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Paibunn
Basisoppskrift til enhver pai!
4
personer
Utstyr
Paiform på 26 cm
Ingredienser
200
g
hvetemel
100
g
smør
,
romtemperert
1
dl
vann
1
ts
salt
Instruksjoner
Bland mel og terninger av smør i en bolle. Tilsett så kaldt vann og salt.
Kna det hele sammen til en jevn og fin masse.
Sett kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem.
Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp på kantene.
Bruk en gaffel til å stikke små hull i paubunnen.
Sett ovnen på 220 grader.
Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyll på med ønskede ingredienser.
Server gjerne med en grønn salat.